Om Snekkersten

Snekkersten er en bydel i Helsingør ved den nordsjællandske Øresundskyst i Helsingør Kommune, Region Hovedstaden. Bydelen er udsprunget af to fiskerlejer i Snekkersten og Skotterup og består hovedsageligt af lav bebyggelse, især villaer og rækkehuse. Snekkersten ligger et par kilometer nord for Espergærde kun adskilt af Egebæksvang Skov. I byen findes en havn med flere erhvervsfiskere og mange lystbåde, et indkøbscenter, to skoler og et idrætscenter.

Snekkersten postdistrikt talte i 2005 ca. 5.700 indbyggere.

Der er togforbindelse til det centrale Helsingør og til København med Kystbanen samt til Hillerød med Lille Nord. Gennem flere årtier frem til midten af 1990-erne var der færgefart fra havnen til Helsingborg med den lokalt yderst populære og nu legendariske båd "Marina".

Læs evt. mere om Snekkersten hos Wikipedia.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Fælles-Fælles områder

Som nævnt under beskrivelsen af området, findes der i alt 573 boliger i den samlede udstykning fra Borupgård frugtplantage. Husene er fordelt mellem 5 grundejerforeninger (GF):

           Jollen-Staget
           Masten-Sprydet
           Stævnen
           Snekkehusene
           Roret

De 5 foreninger er i store træk placeret i udkanten af udstykningsområdet og omkranser dermed et stort grønt område med stier og mulighed for fritidstidsaktiviteter herunder en boldbane og kælkebakke. Til området hører også træbæltet i den nord- og nordvestlige del benævnt Fredsskoven.

Området kaldes i daglig tale Fælles-Fælles området, og det forvaltes af en særlig grundejerforening ved navn Borupgård. Denne forening har ingen boliger som medlemmer men derimod de 5 førnævnte grundejerforeninger. Ansvaret for GF Borupgård er dermed dels at forvalte og vedligeholde Fælles-Fælles området, dels at fungere som en koordinerende paraplyforening, der varetager det samlede områdes fælles interesser over for kommunen og andre eksterne parter.

En væsenlig opgave er som nævnt at sørge for, at området både nu og i fremtiden fremstår velplejet med respekt over for dets særlige kendetegn: udsigten over Øresund. For at sikre dette har foreningen udarbejdet "Visionsplan 2025", der er under godkendelse i de enkelte foreninger. Du kan se visionsplanen ved at klikke på "Visionsplan" øverst til højre under dokumenter.

Her finder du en detaljeret beskrivelse af vejen fra stationen til Roret.

Aftalt på generalforsamlingen april 2017.

 

Der findes også et kort her på hjemmesiden, der viser vejen fra Snekkersten station til Roret.

Kortet findes under afsnittet "områdekort"

En gåtur på omkring 15 minutter.